dimarts, 25 de maig del 2010

XICU CABANYES


El passat divendres vàrem tenir l'oportunitat de visitar el bosc de Can Ginebreda (Porqueres Pla de L'Estany) i de parlar distesament amb en Xicu Cabanyes, l'autor de les escultures que allí s'hi exposen. El seu bosc ple d'escultures que es mouen entre el surrealisme i el frikisme, s'atreveix amb tot i fa el que li dona la gana, a vegades més encertadament que d'altres.
Les obres que criden més l'atenció son les escultures de ciment amb evidents connotacions eròtiques i sexuals, el fet de que estiguin excessivament apilonades fa que el bosc en conjunt esdevingui una mena d'obra que ajuda a entendre les revolucions mentals d'en Xicu Cabanyes.
En Xicu no es ni de lluny un artista convencional, es l'antítesi del glamur i la xuleria que tant agrada als aprenents d'artista catalans, es un personatge humil, coherent, sexual, viu, d'esquerres i carregat de saviduria. La sensació que em vaig endur va ser que en Xicu era un pagès energètic que conreava l'escultura, també vaig tenir la sensació de que si hagués nascut a Barcelona i hagués estudiat Belles Arts avui estaríem parlant d'un dels artistes més reconeguts de la nostra terra.

http://www.canginebreda.com/

6 comentaris:

  1. La foto aquesta es brutal! El vas pillar de ple!
    Salut!

    ResponElimina
  2. Jo vull veure les altres que vas fer... podria ser?

    ResponElimina
  3. No n'hi han gaires però quan vulguis te les ensenyo. Fins aviat!

    ResponElimina
  4. Xicu Cabanyes is a creepy fuck. That old pervert is a typically porn-brained loser male "artist". That ugly loser is a coombrained creep. That fucker should be shunned.

    ResponElimina