diumenge, 13 de juny del 2010

Projecte artístic de les Batalles del Bruc


Des de l'any 2001 estic estudiant el context i desenvolupament de les batalles del Bruc ocorregudes el 6 i el 14 de juny de 1808 al poble del Bruc (Anoia). La batalla del 6 de juny fou la primera que perdé l'exèrcit del tot poderós Napoleó, al llarg de la història s'ha manipulat més o menys interessadament la realitat d'aquestes i la meva funció i objectiu ha estat investigar per descobrir la veritat més propera a la realitat.
Paral·lelament he anat desenvolupant diversos projectes artístics que m'han de dur en un futur més o menys llunyà a la recreació virtual de la batalla i a la creació d'un videojoc relacionat amb la mateixa.
Aquest dissabte dia 12 de juny el conegut historiador i eurodiputat Oriol Junqueres i jo hem realitzat una xerrada sobre les batalles del Bruc a la zona de les batalles a tocar del coll de can Massana, ha estat tot un èxit amb la participació amb més de 50 persones.
El juny del 2008 i en el marc del bicentenari de les batalles vaig realitzar una conferència sobre les batalles a la seu de la fundació d'estudis històrics de Catalunya a Plaça Universitat de Barcelona, en cap cas però he donat a conèixer els meus projectes artístics que reservo per quan acabi la carrera de Belles Arts.

La fotografia es de la zona del pas de can Massana, escenari de la primera batalla del Bruc.
El link es de la noticia de la xerrada al diari Regió 7.

http://www.regio7.cat/anoia/2010/06/13/dos-historiadors-desfan-topics-historia-oficial-sobre-batalla-del-bruc/89238.html

1 comentari: