dissabte, 8 de gener del 2011

Agustí Penadès.


LLigams es el títol de l'exposició antològica que realitzà el creador Agustí Penadès a diversos indrets de Manresa , la mostra comissariada per l'Eva Sánchez va saber reflectir el que ha estat el treball d'un del credors més importants de la Catalunya central.

Vaig conèixer l'Agustí Penadès l'any 1996 en l'entrega de premis del concurs d'artistes manresans, vaig guanyar el premi d'escultura i em felicità amb molta sinceritat. Un dia em convidà al seu taller i em mostrà multitud d'obres i projectes que tenia pensat fer, em sorprengué l'energia i il·lusió que tenia per crear, m'agradà molt el que feia i crec que ha influït d'alguna manera en els meus treballs.

Cap a l'any 1997 un dels fundadors de la Galeria Metropolitana de Barcelona que residia al meu poble em va comprar una escultura i a l'anar a cobrar a casa seva casa vaig quedar entusiasmat amb la multitud d'obres d'art de qualitat que tenia repartides per la casa, entre elles l'obra "intersecció de dos cilindres" del 1991 de l'Agustí Penadès que m'entusiasmà de veritat. Pocs mesos desprès vaig tenir l'oportunitat de comprar aquella obra de 4 metres d'alçada i ho vaig aprofitar. Vaig invertir els diners del premi d'escultura amb aquella obra amb la il·lusió de que un dia podria gaudir-ne a casa meva. Després d'anys a casa els pares d'aquí a uns dies en faré el trasllat a la meva nova residència.

Fa uns dies em regalaren el catàleg d'aquesta exposició on hi apareix l'escultura citada i l'agraïment corresponent.




1 comentari:

  1. Realment l'Agustí Penadès es un dels creadors més importants de la Catalunya central i del País, malgrat no estar-ho encara reconegut com a tal. Bona compra i gran inverssió amb l'escultura!

    ResponElimina