En procés


-Estic treballant en el projecte d'horts rurals als municipis afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre del 2019 



https://www.lavanguardia.com/local/tarragona/20190927/47671004589/un-festival-combatira-con-cultura-la-destruccion-del-fuego-en-flix-tarragona-este-sabado.html
http://www.imaginaradio.cat/video-lartista-marc-sellares-vol-engegar-el-projecte-dels-horts-rurals-a-flix/
https://www.setmanarilebre.cat/noticia/107383/lartista-marc-sellares-convertix-els-arbres-cremats-de-flix-en-una-obra-per-a-atraure-agri
http://www.radioflix.cat/marc-sellares-transforma-els-arbres-cremats-en-un-bosc-destels/



-L'1 d'agost visitaré els boscos cremats per l'incendi de la Torre de l'Espanyol i el les terres de l'Ebre per treballar en dues propostes diferents. #loriuesvida

-L'11/07/2019 faré l'acció "mare mortum" a la platja de Sant Martí d'Ampúries per denunciar la inacció dels govers occidentals davant de la tragèdia dels naufragis de persones.







El dilluns 20/5/19 al matí gravarem una entrevista al Bosc de les Creus per a la Xarxa TV, també hi participarà l'Eduard Freixa com a creador que ha treballat al Bosc amb el seu violí electrònic.


Aquest dissabte 4/5/2019 participo en la taula rodona "L'art com a arma de denuncia" al Museu d'Olot juntament amb l'artista Quim Domene i l'historiador de l'art Narcis Selles.

        



Març 2019 Xerrada i acció Acció als Maristes de Sants




11/03/2019 Treballo en el Projecte Timbaler.

09/03/201 Visita guiada al Bosc de les Creus. Foto-cine Mataró

14/01/2019 El diario el Sol de Tijuana (Mèxic) publica una noticia sobre el treball El Túnelque vaig fer a l'estiu a la frontera entre Mèxic i USA




Dissabte 10/11/2018 Intervenció/acció "memòria" al festival Lluèrnia d'Olot.

Dissabte 3/11/2018 intervenció en la platja de Lloret de Mar dins el projecte Mediterràni

Dilluns 29/10/2018 xerrada a l'escola Castell d'Òdena a l'Anoia.

Aquest mes d'octubre començo amb molta il·lusió un seguit de xerrades als alumnes de l'escola l'Olivar de Castellnou de Bages


El proper divendres 4/5/18 faré una conferència al centre Cultural del Casino de Manresa, on parlaré dels meus treballs i la relació amb l'artista alemany Joseph Beuys.





8/3/2018-Jornada de proves al Coll de Can Massana amb el catdràtic d'art sonor de la UB Josep Cerdà i una Txalaparta per al "Projecte Timbaler"


-7/3/2018 "Després de la fi del món" Taller al Centre Cíic Urgell. Barcelona

-Demà dimarts 13/02/2018  xerrada sobre els meus treballs als alumnes de geohumanitats de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. 

-El proper dissabte 20 realitzaré el taller "Crear desperts" a la Universitat de Manresa dins les "IX jornada de diàlegs educatius"
http://blocs.umanresa.cat/educaciofub/2017/12/12/ix-jornada-de-dialegs-educatius-viure-lart/




-El 21 de desembre de 2017 comença la última fase del projecte del Bosc de les Creus amb la replantació d'una gran part d'aquesta zona amb espècies que s'adaptin a les particularitats de la zona.

 Foto: Sylvestris

-Un dels projectes en el que estic treballant el Projecte Timbaler que es presentarà durant el proper 2018. En la imatge últimes proves (22/11/17) de sonoritat al coll de can Massana amb en Josep Cerdà artista i catedràtic d'art sonor de la facultat de belles Arts de la Universitat de Barcelona.



-Aquest dissabte 28 d'octubre de 2017 vaig fer una visita guiada al Bosc de les Creus a la gent de Foto Enfoca de Calefell. Properament penjaré alguna de les seves imatges. Fotos cedides per Encarna Minet de Foto Enfoca




-Aquest divendres 27 d'octubre 2017 vaig tenir el plaer d'explicar els meus projectes creatius als alumnes de 3er d el'escola Castell d'Òdena d'Òdena (Anoia)




-Aquest divendres 8 de setembre de 2017 faré una conferència TEDx al teatre Kursal de Manresa sota el el títol genèric "realitat o ficció"

-Agost 2017. Aquest estiu al sud de Còrcega vaig realitzar una petita intervenció del projecte del Bosc de les Creus"en un bosc calcinat proper a Bonifaciu.


-Ara estic treballant en diversos projectes, un d'ells parlarà d'història, espiritualitat i territòri.



-01/06/2017 Visita del ballarí Guillem Cabrera al Bosc de les Creus




-El 8/3/17 obro un compte corrent a Triodos Bank per tal de recaptar fons per anar a realitzar el projecte del Bosc de les Creus com a eina de conscienciació allí on hi hagin les condicions per a realitzar-lo. S'agrairà molt qualsevol aportació per petita que sigui. Triodos Bank al formar part de l'anomenada banca ètica no permet les aportacions en metàl·lic per tal d'evitar el blanqueig de diners. Només s'accepten transferències bancàries al num: ES2914910001263000079164


-Avui dimarts 23 de maig a les 22:20h el Bosc de les Creus al programa de BTV Thewaltt


"SOM"(Abril-juliol 2017)
-Ara estic treballant en un nou projecte per a la biennal de land art d'Andorra que parlarà sobre l'exili i els refugiats.

 Part de la imatge del projecte construint-se en el camp de futbol de Guardiola (Bages)

Tartera d'en Carroi. Andorra la Vella.

El 29/04/2017 s'ha inaugurat la biennal de land art d'Andorra i la peça Som es dona per finalitzada. Restarà tres mesos en la tartera d'en Carroi fins que finalitzi la biennal. Aquí tota la info del treball:


Bosc de les Creus (2015/2016)

 El 2/11/2016 hem tingut el gran plaer de rebre la visita del reconegudissim fotògraf del National Geogràphic Tino Soriano

Cartell de la gigafoto nocturna més gran de la història que volen fer els fotògrafs Carles Domenech i  Carles Calero el propers 4 i 5 de novembre al Bosc de les Creus

 Rodatge del programa de llibres "Página Dos" de Televisión Española (11/10/2016)

Visita guiada als alumnes de 6è de l'escola Montserrat de Guardiola (Bages) (10/10/2016)

 
 Entrevista a "La Xarxa TV" en el marc de3 la fira Mediterrània de Manresa. Foto: La Xarxa TV
(09/10/2016)

Presentació del projecte al teatre de Lloret de Mar en el marc del festival internacional de fotografia de natura MontPhoto 2016. Foto: Esteve Garriga (1/10/2016)

 Carregant troncs prop d'Òdena per a l'exposició sobre el Bosc de les creus (14/09/2016)
 Carregant troncs prop d'Òdena per a l'exposició sobre el Bosc de les creus

Nau
 Es tracta d'una intervenció en la natura dins el marc del festival d'arts "Delicadeses art del tros" que s'està celebrant en aquestes dates. La intervenció és un autoretrat de 18m de llarg realitzat amb tones de pedres, terra, aigua i calç. 

 




 


 Foto: Macase Drones
Inauguració. Festival d'arts Delicadeses art del tros
El bosc de les creus 
Aquest projecte neix de la voluntat d'expressar el meu dol respecte als boscos cremats del meu poble en l'incendi forestal d'Òdena d'aquest estiu. El projecte està en procés i durant el primer trimestre del 2016 està previst que finalitzi la intervenció sobre els arbres cremats. Fins ara s'han fet 1250 creus i el projecte finalitzarà aquest dimarts 26/07/2016 coincidint amb l'aniversari de l'incendi (un any de dol) amb 1293 creus igual que el nombre d'hectàrees cremades.







Reportatge del bosc de les creus al programa Tria 33 del Canal 33 30/05/2016
(31/3/2016) Breu reportatge pel TN de TV3
(17/03/2016) Visita guiada a 50 alumnes de l'escola FEDAC de Monistrol de Montserrat.
(14/3/16) Rodatge del curtmetratge "One by one" de la productora RAW cinema
(6/3/2016) rodatge videoclip musical del grup de rock "Scandal Jackson"
                                                Sessió del fotògraf Francesc Plana Rafí
 Sessió del fotògraf Francesc Plana Rafí






Més info: AQUÍ

Mentre no se'ns curin les ales (2015)







Projecte "Arribant a Ítaca" (20014-2016)

Illa d'Ítaca. Foto: Marc Sellarès

Correu certificat enviat a Ítaca amb alguns dels textos rebuts




Breu resum del projecte:


"Arribant a Ítaca" és un projecte creatiu sense ànim de lucre que necessita la col·laboració de tots vosaltres per poder-lo fer realitat.


Es tracta de fer arribar a l'illa grega d'Ítaca les pàgines d'un llibre que s'anirà escrivint dia a dia amb les aportacions que vagin fent els col·laboradors.


Un cop assolida la llibertat del Principat tot el material recollit prendrà forma de llibre físic, moment en que el projecte haurà arribat al seu objectiu.



Orígens i evolució del projecte “Arribant a Ítaca”:

L'any 1974 el cantautor Lluís Llach va musicar el poema "Viatge a Ítaca" del poeta grec 
Kavafis inspirat amb el poema èpic de l'Odissea d'Homer on Ulisses, el protagonista del relat torna a l'illa grega d'Ítaca, 20 anys després lluitar a la batalla de Troia.
Llach es va inspirar en aquest llarg viatge per establir una metàfora del llarg camí cap a la llibertat del nostre poble. Des d'aleshores "Ítaca" ha esdevingut pels catalans un símbol de llibertat; aquesta "Ítaca" metafòrica representa la fi d'un llarg trajecte de 300 anys, l'arribada al port i l'inici d'un nou camí ple d'esperança i d'il·lusions.
El projecte "Arribant a Ítaca" vol en certa manera, fer realitat la metàfora creada per en Llach. L’objectiu és portar fins aquesta illa els somnis, les il·lusions i les emocions associades a aquest moment històric que estem vivint en què l'Ítaca metafòrica deixa pas a l'Ítaca real de Grècia, evidenciant així l'arribada a la fi del camí.
Per fer-ho possible ens cals tu:
Les persones que vulguin participar en el projecte hauran d'enviar a l’adreça electrònica arribantaitaca@gmail.com un text de 600 caràcters com a màxim en què es facin palesos els sentiments, les emocions i les il·lusions dipositats en aquest moment històric que estem vivint.
Els texts poden ser en prosa o poesia, amb el genere que l’autor esculli (conte, assaig, descripció, diàleg ...) Aquests seran impresos en paper i s'aniran enviant regularment per correu tradicional a Ítaca on seran custodiats fins al dia de la Independència de Catalunya. Aleshores es recuperarà tot el material i es realitzarà un llibre amb els texts, finalitzant així el treball.
Els texts rebuts seran tractats amb la màxima confidencialitat i no veuran la llum fins al dia de la Llibertat.
Els autors dels texts hauran d'indicar si volen o no que el seu nom i població surti publicat al peu del text.
Un cop assolida la llibertat del Principat la publicació dels texts o parts d'ells anirà sempre seguida del nom de l'autor o autors si així ho volen.

Els participants autoritzen l'autor del projecte a publicar el seu text conjuntament amb la resta de textos un cop finalitzi el treball.

L'autor del projecte es reserva el dret de no publicar aquells texts que faltin al respecte a les persones, incitin a la violència o que, pel motiu que sigui no s'ajustin a l'esperit d'aquest projecte.

Els autors dels texts seran informats de l'acceptació o no del seu escrit, així com del moment que el treball vegi finalment la llum.

La data final per enviar els texts finalitzarà un mes després d’aconseguir la llibertat.


El 30 de desembre de 2014 s'ha enviat cap a Ítaca la primera trentena de texts que seran custodiats allí fins el dia de la llibertat.

El 26 de juliol del 2015 s'ha fet l'enviament d'una trentena de textos més



Torç 2013- 2015 
Estic preparant una acció que parteix d'una obra física realitzada amb planxa de ferro. A partir del model occidental de cos perfecte construeixo una cuirassa/vestit que farà viure a l'usuari/espectador una experiència que s'enregistrarà en suport vídeo.













Recorrer i marcar les fronteres dels Països Catalans (2013-2015)
Marques a la neu sobre la frontera de la Catalunya Nord amb Occitània. (Abril 2003)

Marques i fita amb pedres sobre la frontera dels Països Catalans entre Andorra i Occitània.





Tabú
De l'estuctura interna de l'obra presó mental n´he fet una composició que vol parlar dels mateixos murs però amb un altre llenguatge.









Presó Mental (2014-2015)

És tracta d'una escultura en ferro que ha de fer 260cm en el seu costat més llarg i que dóna nom a l'exposició que s'ha inaugutat el passat 18 de març. L'escultura reflexiona a l'entorn dels murs mentals i es podrà veure fins al 16 de maig a l'escola d'arquitectes de Manresa.
Durant els dos mesos que dura l'exposició es fan diverses activitats com una xerrada amb mestres de diverses escoles del Bages, una tertulia sobre l'exposició i els murs mentals, recitals de poesia, dança i altres.














  

  









Refugi (Abril-desembre 2014)

Es tracta d'un projecte en format acció/ instal·lació i enregistrat en vídeo que es realitzà entre abril i desembre de 2014. Una barraca de vinya enrunada del municipi bagenc de Sant Salvador de Guardiola va ser desmuntada pedra a pedra per ser mostrada en un entorn urbà perdent així el sentit de refugi. Les entranyes de la barraca van ser mostrades a la plaça Major de la ciutat de Manresa en el context del programa Vi_suals 2014 que relaciona el mon del vi i la creació. Posteriorment les pedres van retornar al lloc d'origen on gràcies a la numeració que s'havia fet en cada pedra veren poder ser muntades en la mateixa posició original. Amb l'ajuda d'un expert en pedra seca es restaurà la barraca en la seva totalitat i el 27 de desembre es feu la inauguració de la restauració finalitzant així el projecte.
Malgrat aquesta finalització tenim el compromís de l'ajuntament de Guardiola de que en el transcurs del 2015 dignificarà l'entorn desbrossant la vegetació pròxima i instal·lant un banc i una paperera recuperant  així un interessant espai per a la població.
Les imatges enregistrades el dia de la inauguració passaran a formar part del Vídeo que es va poder veure en la finestra de la barraca.

Vídeo del projecte "Refugi"

Inauguració/finalització del projecte






 













Muntatge a la Plaça Major de Manresa











La màscara dels somnis 2014

Ja fa un parell de mesos que estic treballant en un autoretrat a base de centenars de cargols i femelles antigues molt relacionades amb l'anterior feina que realitzava fins al 2005.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada