Projecte Batalles del Bruc

Des del 2001 estic treballant en diversos projectes a l'entorn de les batalles del Bruc. He investigat en profunditat en arxius i biblioteques, he realitzat diverses entrevistes a la gent gran del Bruc i pobles propers al camp de batalla, i he dedicat moltes jornades a recórrer els escenaris dels enfrontaments per tal de poder interpretar correctament la nombrosa informació que he trobat.
El 2008 durant celebració del bicentenari de les batalles vaig presentar una Comunicació en el marc les "La guerra del francès en els territoris de parla catalana (1808-18014)"  que es celebrà a l'ajuntament del Bruc i que està recollida en el llibre de la Núria Sauch "La guerra del francès als territoris de parla catalana"


Llibre la guerra del francès als territoris de parla catalana de la Núria Sauch

Des de les hores he realitzat diverses xerrades i conferències a Barcelona, Igualada, sobre el terreny de les Batalles i a l'Ajuntament del Bruc.

                        Xerrada sobre l'escenàri de les batalles amb l'Oriol Junqueras. Juny 2010
Xerrada a l'ateneu d'Igualada (2012). Foto: Èlia Badia

Xerrada a l'ateneu d'Igualada (2012). Foto: Èlia Badia


El juny del 2013, dins l'assignatura de paissatge sonor del màster en creació artistica, realismes i entorns vàrem dur a terme les primeres proves del Projecte Timbaler que pretenia recrear el so del timbal del timbaler del Bruc i treure l'entrellat d'una de les llegendes més conegudes del Principat. Per fer-ho vaig comptar amb l'ajuda d'en Vicent Matamoros, doctorand en arqueologia sonora que dirigeix un grup de recerca sonora de la Facultat de Belles Arts i amb en Josep Cerdà, catedràtic d'art sonor de la mateixa facultat. 
Durant la segona meitat del 2013 i primers mesos del 2014 hem realitzat multitud de proves fins a formular una hipòtesi que donarem a conèixer a finals d'Abril en un acte a l'Ajuntament del Bruc.Marc Sellarès i Vicent Matamoros. Juny 2013

 
Cap binaural  

 

Entrevista TV3

Vídeo TV3


Gent de l'Anoia i el Bages col·laborant en la recerca

Col·laboradors d'Igualada i de Tous (Anoia)

Actualment estem fent les últimes proves per cercar l'epicentre sonor de la zona i poder així deixar en la societat el fruit del nostre treball. Entem gravant també un vídeo/documental que expliqui el procés de recerca i conclusions del nostre estudi.
A mig/llarg termini tinc previst la publicació d'un llibre on es resumeixi tota la informació que he recollit i les conclusions a que he arribat.
Al calaix hi han diversos projectes com la recreació virtual de les Batalles, la realització d'un videojoc relacionat i com a "desig/somni" final seria dur a la gran pantalla aquestes batalles tant significatives per a l'imaginàri popular de la nostra terra.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada