dilluns, 25 de juliol del 2011

Josep Pijiula "el Tarzan d'Argelaguer"





Sempre m'han agradat les persones que van contra corrent i fan el que el cor els hi demana sense pensar que diran els demés. Aquest es el cas d'en Josep Pujiula "el garrell", es un jubilat de 74 anys nascut a Castellfollit de la Roca i que ha dissenyat unes extraordinàries construccions al poble d'Argelaguer per les que ha rebut el reconeixement d'arquitectes d'arreu del mon.

Son cabanes amb troncs d'acàcia de 25m d'alçada, passadissos laberíntics que et transporten inevitablement a la infància més feliç.

En Pijiula construeix sense plànols i sense permisos de cap tipus, es una mena d'okupa del bosc que està convençut de fer el que fa. No es conscient del gran component artístic i creatiu que té tot el conjunt i només sap que seguirà ampliant el conjunt mentre la salut l'acompanyi.

Després de veure les grans torres, les escultures amb ferros reciclats,una cova feta amb escarpa i maceta, i les desenes de bastons amb caps d'ànec i gallines mortes un dubta de si es boig o no, però la gran desinhibició surrealista que mostra fa entreveure que porta ben viu dins seu aquell nen que un dia va ser.

Per acabar transcric la frase que en Pijiula ha escrit dins del petit "museu" que hi té, diu així: "Aquí estan enterrades les meves fantasies i il•lusions però no els meus collons que només pot enterrar la mort"







7 comentaris:

  1. ...que tengamos la misma vitalidad a los 74 años!!

    "Aquí estan enterrades les meves fantasies i il•lusions però no els meus collons que només pot enterrar la mort"

    ResponElimina
  2. L'Abril de 2012 Josep Pijiula posa punt i final al seu "parc d'atraccions" després de 45 anys de treballar-hi. http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/530969-punt-i-final-al-popular-parc-datraccions-dargelaguer.html

    ResponElimina
  3. m.youtube.com/watch?v=7sN-SFDQJec

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bo el vídeo, imprescindible per fer-se una idea del personatge

      Elimina
  4. "Garell" la pel·lícula d'en Marc Barceló. http://www.elpuntavui.cat/cinema/cinema-cercar/cinema-peli/248131-garrell.html

    ResponElimina